Kadu

forum użytkowników Kadu
Teraz jest 25 kwi 2019 13:20

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 paź 2011 12:58 
Offline

Dołączył(a): 22 paź 2011 12:54
Posty: 1
System: Linux
Zauważyłem jeszcze jeden problem występujący u mnie w Ubu 11.10. Gdy wywołam kadu to na górnym pasku systemowym nie pojawia się menu (Kadu, Znajomi, Narzędzia, Pomoc).
Mam zainstalowaną wersję 0.10.1 z wtyczką indicator_docking-ubuntu. Problem jest irytujący ponieważ nie da się wejść np. w ustawienia programu inaczej niż przez skrót klawiszowy. Nie wiem tylko czy mój problem jest odosobniony czy może wszyscy tak mają.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 paź 2011 14:01 
Offline

Dołączył(a): 10 sie 2009 22:26
Posty: 1221
System: Linux
Problem nie jest odosobniony, patrz http://www.kadu.im/redmine/issues/2350. Nie jest to na pewno błąd w Kadu, lecz w Unity lub wersji Qt zmodyfikowanej przez Canonical na potrzeby Unity. Jedyna rzecz, jaką Kadu robi z menubarem, to wrzucenie tam odpowiednich menu przy starcie programu. Błąd należy zgłosić do Ubuntu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 kwi 2017 20:02 
Offline

Dołączył(a): 27 kwi 2017 15:50
Posty: 4
System: Linux
Dzień dobry,
Mam unity 16.04 i kadu 4,3 Qt 5.5.1
i brak ikony kadu w tray-u, mam jakieś dodatki docking, ale czy włączę, czy wyłączę, słoneczka nie widać u góry i po kliknięciu X na kadu aplikacja się zamyka, zamiast działać w tle...
czy jest jakieś lekarstwo na to ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2017 11:14 
Offline
developer

Dołączył(a): 14 sty 2003 23:19
Posty: 5657
Załaduj wtyczki indicator_docking i unity_integration

Powinno pomóc.

_________________
Life is just a dream, you know....
[Cowboy Bebop]

www.rkvalue.com - C++/Qt Consultant
Kadu Blog


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 maja 2017 18:06 
Offline

Dołączył(a): 27 kwi 2017 15:50
Posty: 4
System: Linux
ale nie mam takich wtyczek w moim kadu..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 01 maja 2017 22:56 
Offline
developer

Dołączył(a): 14 sty 2003 23:19
Posty: 5657
A skąd masz kadu?

_________________
Life is just a dream, you know....
[Cowboy Bebop]

www.rkvalue.com - C++/Qt Consultant
Kadu Blog


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 maja 2017 16:44 
Offline

Dołączył(a): 27 kwi 2017 15:50
Posty: 4
System: Linux
ok, juz mam te wtyczki - kadu z repozytoriów mati75
obie wtyczki włączone - brak słoneczka w trayu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 maja 2017 19:08 
Offline

Dołączył(a): 27 kwi 2017 15:50
Posty: 4
System: Linux
czy jest to do zrobienia ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2017 10:26 
Offline
developer

Dołączył(a): 14 sty 2003 23:19
Posty: 5657
Z tymi wtyczkami powinno po prostu działać. Wrzuć zgłoszenie na https://gitlab.com/kadu/kadu/issues to się temu lepiej przyjrzę, jak będę miał czas.

_________________
Life is just a dream, you know....
[Cowboy Bebop]

www.rkvalue.com - C++/Qt Consultant
Kadu Blog


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL