Kadu

forum użytkowników Kadu
Teraz jest 25 kwi 2019 12:57

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 03 sty 2016 22:20 
Offline

Dołączył(a): 30 gru 2015 22:19
Posty: 2
Witam
Planuję zrobić format komputera. Chciałbym zachować historie rozmów i po formacie i ponownym instalacji kadu miec ja dalej. Jak to zrobić???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 sty 2016 22:25 
Offline
developer

Dołączył(a): 14 sty 2003 23:19
Posty: 5657
Linux: skopiuj katalog ~/.kadu i potem go przywróć
Windows: skopuij katalog C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Kadu i potem go przywróć

_________________
Life is just a dream, you know....
[Cowboy Bebop]

www.rkvalue.com - C++/Qt Consultant
Kadu Blog


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 03 sty 2016 22:40 
Offline

Dołączył(a): 30 gru 2015 22:19
Posty: 2
Dzięki wielkie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 wrz 2016 04:40 
Offline

Dołączył(a): 07 mar 2016 22:40
Posty: 2
System: Windows
Cześć,
mam kłopot bo po przeniesieniu danych konta w win7 (/user/apdata/roaming/kadu) , instalacji nowszej wersji i późniejszego skopiowania w./w katalogu na swoje miejsce mam niestety tylko wybiórczy dostęp do archiwum rozmów. Co ciekawe plik archiwum "history2.db" działa i codziennie rośnie - uzupełniając się o dane których potem brak w historii... Listując ten plik widać nawet, że zapisuje się w nim wszystko, również najnowsze dialogi..
Reguły tu nie widzę ale zaglądając do historii z menu Kadu, dla części rozmówców historia jest w całości, dla niektórych tylko moje dialogi a dla niektórych jest zupełna pustka...
Pomożecie? :-)
Aha, używam dwóch kont GG w jednym KADU.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 wrz 2016 19:17 
Offline
developer

Dołączył(a): 14 sty 2003 23:19
Posty: 5657
Hej. Musiałbym dostać cały Twój katalog Kadu żeby to sprawdzić (hasła możesz usunąć z kadu-*.conf.xml).
Da radę?

_________________
Life is just a dream, you know....
[Cowboy Bebop]

www.rkvalue.com - C++/Qt Consultant
Kadu Blog


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 paź 2016 01:37 
Offline

Dołączył(a): 07 mar 2016 22:40
Posty: 2
System: Windows
Czołem, tak da radę, jak najbardziej :) daj znać jak Ci najwygodniej to ode mnie otrzymać. Może mailowo? albo wystawić na dropbox? Moje gg: 2684608, zapraszam do kontaktu w wolnej chwili. Dzięki!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 paź 2016 22:56 
Offline
developer

Dołączył(a): 14 sty 2003 23:19
Posty: 5657
Rzuc na vogel@kadu.im

_________________
Life is just a dream, you know....
[Cowboy Bebop]

www.rkvalue.com - C++/Qt Consultant
Kadu Blog


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 maja 2018 14:08 
Offline

Dołączył(a): 01 lip 2012 22:45
Posty: 30
System: Windows
W jaki sposób mogę przenieść tylko historię rozmów i kontakty-bez pozostałych ustawień? Jak przenoszę pliki konfiguracyjne to są tam wszystkie ustawienia w których mam coś skopane, dlatego chce zainstalować na świerzo wersję 4.3 i przenieść ze starej 3.0 tylko historię rozmów oraz wszystkie kontakty ( hurtem, bez podziału na zakładki). Działam na wersji portable


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL